Viden om
"Viden om" er vores blog. Her vil vi poste ny og "gammel" viden inden for procesoptimering, kvalitetsstyring, måleteknik og dataopsamling.De 7 hyppigste fejl i beregningen af kapabilitetsindekser – og hvordan du løser dem
Etableringen af et nøgletalssystem i form af kapabilitetsindekser til vurdering af kvaliteten under industriproduktion kræver en detaljeret planlægning. Praktiske erfaringer har vist, at det ofte er langt over 80% af den samlede indsats i dataindsamling og opbevaring...
De 7 hyppigste fejl ved brugen af SPC – og hvordan du løser dem
SPC (Statistisk processtyring / Statistisk proceskontrol) er et fremragende, men lidt overset værktøj til at styre produktionsprocessen og sikre kvaliteten af de fremstillede produkter, selvom det har været kendt og brugt i næsten 100 år. Ofte, når du laver SPC efter...
Ny ISO standard for skydelærer
I slutningen af 2019 udkom der en ny standard DS/EN ISO 13385-1:2019 ”Geometriske produktspecifikationer (GPS) – Dimensionsmåleudstyr – Del 1: Skydelærer: design og metrologiske karakteristika”, der beskriver design og de metrologiske egenskaber for standard...
Ny undersøgelse af Dansk Standard – ISO 9001 giver plus på bundlinjen
Dansk Standard meddeler, at ”ISO 9001 medfører forbedret kvalitet, smidigere processer og gladere kunder. Det er blot nogle af gevinsterne, som danske virksomheder oplever ved at arbejde med ISO 9001. Det viser en undersøgelse blandt mere end 300 danske virksomheder...
IAF CertSearch – global database over certificerede virksomheder
Kilde: SWEDAC Det har længe været vanskeligt for alle, der ønsker at kontrollere, om en virksomheds certifikat er gyldigt og er certificeret af et akkrediteret certificeringsorgan. Men nu lancerer IAF, det globale akkrediteringsbureau, en database på webstedet...
Ny definition af kilogrammet
Når du køber mad ind til husholdningen og får et kilo hakket kød, så er vægten af det kød, som du får grundlæggende baseret på et kilogramlod i BIPM i Paris. Kilogrammet var oprindeligt defineret som massen af en liter (kubikdecimeter) vand. I 1799 blev det første lod...
Temperaturen – den største kilde til målefejl
En af de dominerende kilder til målefejl er den indflydelse, som temperaturen har på måleresultatet. Det gælder først og fremmest geometriske målinger, men også andre typer af målinger kan være under indflydelse af temperaturvariationer. Som det måtte være bekendt, så...