Viden om

"Viden om" er vores blog. Her vil vi poste ny og "gammel" viden inden for procesoptimering, kvalitetsstyring, måleteknik og dataopsamling.

Ny definition af kilogrammet

Når du køber mad ind til husholdningen og får et kilo hakket kød, så er vægten af det kød, som du får grundlæggende baseret på et kilogramlod i BIPM i Paris. Kilogrammet var oprindeligt defineret som massen af en liter (kubikdecimeter) vand. I 1799 blev det første lod...

Temperaturen – den største kilde til målefejl

En af de dominerende kilder til målefejl er den indflydelse, som temperaturen har på måleresultatet. Det gælder først og fremmest geometriske målinger, men også andre typer af målinger kan være under indflydelse af temperaturvariationer. Som det måtte være bekendt, så...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få nyheder og information om måleteknik, kvalitetsstyring og kommende kurser. Du vil modtage et nyhedsbrev ca. en gang om måneden.

You have Successfully Subscribed!