Procesoptimering

Procesoptimering er et meget vidt begreb og beskriver hovedsageligt måden, hvorpå man kan optimere et sæt specifikke parametre inden for bestemte og veldefinerede rammer.

Procesoptimering inden for produktionsvirksomheder handler dybest set om konstant at forbedre produktionsprocessen for at opnå lavere omkostninger ved at øge effektiviteten og reducere antallet af fejlemner. Dette sker typisk ved at strømline processer, forbedre produktiviteten, forbedre produktkvaliteten o.m.a.

Vi kan dog ikke optimere en proces uden at kende processen i detaljer. Derfor indeholder procesoptimering statistiske værktøjer til analyser af tilstanden før og efter en optimering. Til dette formål benyttes SPC (Statistisk processtyring / Statistisk proceskontrol) og procesanalyse, som ved hjælp af statistiske metoder og /eller løbende overvågning kan medvirke til mere ensartede produkter, stabil kvalitet, reduceret spild og færre fejlprodukter.

Eksempel på princippet for processtyring og procesforbedring

Metrologic kan hjælpe dig med

VI kan assistere med opbygningen af et system, som kan medvirke til optimering af proceskvaliteten og dermed overholde kravene i ISO9000 seriens standarder om stadige procesforbedringer.

VI har en række software fra Q-DAS og iqs som kan stille værktøjer til rådighed til dette formål.

Rådgivning

Ring 4913 6500 og få 15 min. gratis rådgivning

Software til procesoptimering

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få nyheder og information om måleteknik, kvalitetsstyring og kommende kurser. Du vil modtage et nyhedsbrev ca. en gang om måneden.

You have Successfully Subscribed!