Nu er valideringsdokumentet ISO/TR 11462-3:2020 testdatasæt blevet offentliggjort. Dermed har vi fået et officielt datasæt, som vi kan benytte til validering af Q-DAS programmerne.

Du kan benytte datasættet til at validere både O-QIS og qs-STAT. Q-DAS har udviklet en beregningsstrategi til brug for valideringen, ligesom du kan validere din egen strategi.

ISO er også ved at lægge sidste hånd på ISO/TR 11643-4 til validering af måleusikkerhedsberegning.

For begge datasæt har Q-DAS lavet en dokumentation til brugen af datasættet. Dokumentationen findes på tysk og i en dansk udgave.

Q-DAS testsæt kan du hente her >

Den danske udgave, der er oversat af Metrologic, kan du købe ved at udfylde formularen nederst på siden.

Skal vi hjælpe dig med valideringen?

Vi kan hjælpe din virksomhed med valideringen, så I kommer nemmest muligt igennem og får dokumentation i overensstemmelse med kravene i kvalitetsstandarderne.

Vi kan yde assistance på tre forskellige niveauer:

 1. Vi leverer datasæt samt dokumentation på dansk af brugen af den ene eller begge valideringer.
 2. Vi gennemfører valideringen og dokumenterer resultaterne.
 3. Vi gennemfører valideringen og dokumenterer jeres individuelle evalueringsstrategi samt resultater med sammenligning af denne strategi og ISO-strategien. Til denne validering medfølger et regneark og tilpassede udskrifter til eksport til dette regneark, så virksomheden selv kan dokumentere valideringen efter installation af opdateringer.

Udfyld formularen

Fortæl hvad du ønsker hjælp med, og du hører fra os snarest

  Fakta

  DS/ISO/TR 11462-3:2020

  Vejledning om, hvordan kontrol af statistiske processer (SPC) implementeres – Del 3: Referencedatasæt til SPC-softwarevalidering.

  Dette dokument beskriver eksempler på softwarevalidering til SPC-software, der implementerer standarderne i ISO 7870-serien på kontrolkort og ISO 22514-serien om kapacitet og ydeevne. I detaljer er ISO 7870-2, ISO 22514-2 og ISO 22514‑8 dækket.

  Det giver datasæt og testresultater til test af implementeringen af evalueringsmetoderne beskrevet i disse standarder. Dette inkluderer påvisning af ude af kontrolsituationer samt beregning af stikprøvestatistikker og procesindeksindekser.

  Køb ISO/TR 11462-3:2020 her >>>

  PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com

  Tilmeld dig vores nyhedsbrev

  Få nyheder og information om måleteknik, kvalitetsstyring og kommende kurser. Du vil modtage et nyhedsbrev ca. en gang om måneden.

  You have Successfully Subscribed!